Meer openheid en transparantie in de flexmarkt: TimeBox is in bèta-test.

Wat is er allemaal gebeurd?

laptop_en_fexmarktDe afgelopen maanden hebben we TimeBox flightready gemaakt, en het is zover! We zijn aan de bèta-test begonnen. Dat houdt in dat er nu echte mensen, op allemaal verschillende toestellen aan het spelen zijn met de app. De feedback die we vanuit hen krijgen is super waardevol. Deze feedback verwerken we uiteraard, en dan maken we ons op voor de volgende fase, de pilots!

Recent zijn er 2 mooie artikelen verschenen, één in de Flexmarkt en één in REFLEX. Mocht je ze gemist hebben, hier zijn ze nog eens:
1. Einde aan de SMS-bom. (artikel in de FleXmarkt)
2. Databases gaan open, rol intermediairs verandert. (artikel in de REFLEX)

Leren, leren, leren

phonescreenDe Dag van de Arbeid!, 1 mei, zal de volgende fase inluiden van TimeBox. In mei start een aantal vooruitstrevende bedrijven in de flexmarkt met pilots. Zij geloven net als wij dat exclusiviteit van een flexwerker niet (meer) bestaat.

Ze kiezen er bewust voor om zich service-gericht op te stellen en het de flexwerker zo makkelijk mogelijk te maken. Deze bedrijven accepteren en begrijpen dat de huidige markt draait om openheid en transparantie. Of zoals één van hen zei: “Toen Linkedin kwam, zagen we dat ook als concurrentie, opeens waren al die profielen publiek zichtbaar! Nu zijn we (de flexbranche) zelf de grootste klant én aanjager van het platform.”

TimeBox bevat de kernfuncties die een app rondom beschikbaarheid zou moeten hebben. Tijdens de pilots gaan de bedrijven en gebruikers ons leren wat er goed en minder goed is, én wat er aangepast moet worden.

Reacties van de Flexbranche tot nu toe

Het merendeel van de reacties uit de flexbranche is ronduit positief, een klein deel is afwachtend. Deze ‘afwachtend positieven’ zien de voordelen voor de flexwerker en de ontwikkeling in de markt dat deze manier van werken waarschijnlijk binnenkort ‘standaard’ wordt. Toch is het voor hen van belang dat de app zichzelf eerst gaat bewijzen met volumes aan kandidaten. En dat de functionaliteit van de app haar waarde heeft aangetoond. En dat is precies wat we met de pilots gaan doen.

Er waren ook enkele terughoudende reacties. Het interessante is dat deze allemaal om hetzelfde onderwerp draaien: de “exclusiviteit van de flexkracht”. Er is een angst te bespeuren dat de tijd, energie en geld die geïnvesteerd zijn in bestaande relaties met flexibele medewerkers verloren gaat als het ‘allemaal open staat en men met één klik de concurrentie kan activeren’. Deze partijen redeneren voornamelijk nog vanuit zichzelf, en niet vanuit de flexwerker.

De meest opvallende uitspraken willen we je niet onthouden:

“Dit is geniaal” – CEO top 10 uitzendburo.
“Dit zou zomaar eens de Uber in de flexbranche kunnen worden” – Directeur top 10 uitzendburo.
• En onze favoriet: “Dit gaat nooit werken.” – Manager top 10 uitzendburo.

youropinion

Mail ons op: timebox@sciomino.com of kijk op timebox.nu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s